19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun

19 Mayıs 1919 her türlü zorluğu, Türk olmanın bize verdiği iman kuvveti ile yenen, Türkün gücünü tüm Dünya'ya tanıtmış bir millet olarak 103 yıl önce bu gün hürriyet ve istiklal meşalesinin Samsun'da yakıldığı gündür.

19 Mayıs 1919 Büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün Samsun'a çıkarak tarihin akışına yön veren bir sürecin başlangıç tarihi ve Türk Milletini aydınlık yarınlara kavuşturan, Cumhuriyete ulaştıran bir dönüm noktasıdır.

19 Mayıs 1919 binlerce şehit verilerek Türk ulusunun kutsal saydığı topraklarda hür ve bağımsız olarak yaşamasının yolunu açan milli mücadele destanının, ulusal bağımsızlık hareketinin başlangıcıdır.

Bu gün, Milletçe manda ve himaye kabul etmeyeceğimizi bir kere daha tüm Dünya'ya ilan ettiğimiz gündür.

Bu gün, var olmak, yok olmak kavgasına çıkanların, varını yoğunu vatan için, istiklal için feda edenlerin, tarihimize şan ve şeref veren kahramanların günüdür.

Bu gün, çocuğunu öksüz anne ve babasının kimsesiz bırakanların, gençliğinin baharında şehitlik rütbesine erenlerin günüdür.

Bu gün, Atatürk'ün güvendiği, inandığı Cumhuriyetimizin emanet ettiği Türk Gençliğine, Bayram olan gündür.

19 Mayıs. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün " Ben, Samsun'a çıktığım gün elimde maddi hiçbir kuvvet yoktu. Yalnız büyük Türk Milletinin asaletinden doğan ve benim vicdanımı dolduran yüksek ve manevi bir kuvvet vardı. İşte ben bu ulusal kuvvete, bu Türk milletine güvenerek işe başladım." diyerek O'nun kurtuluş yolunda ulusal birliği gerçekleştirmek düşüncesiyle çıktığı bu zorlu yolculukta Türk milletine duyduğu güveni anlatan gündür.

19.05.2022 326