TOKİ Kayaşehir Mevlana İlkokulu


Vizyon: Yarının gülen yüzünü öğrencilerimizin yüreklerindeki azimle çizen okulumuz , henüz başlamış olan eğitim yolculuğunda , her ne kadar uzun ve meşakkatli bir süreç olsa da eğitimin her öğesini bir bütün olarak algılayıp hem genç beyinleri hem de sosyal çevreyi aynı paydada buluşturup sinerjik bir etki yaratmayı amaçlamaktadır. bu uğurda yol arkdaşlarımız yine değerli idarecilerimiz , öğretmenlerimiz ve geleceğin ışıldayan yüzleri sevgili öğrencilerimiz olmaktadır. Eğitim camiasında sağlam ve emin adımlarla ilerlerken en büyük hedefimiz yaratıcı ve yenilikçi yaklaşımlarla değerlendiren, kendi kaderini tayin eden, barışçıl, adil nesiller yetiştiren bir okul olmaktır.

Misyon: Geleceğin Türkiyesini yaratmayı amaçlayan okulumuz, kendini geliştiren, Üretken, yaratıcı, insan ve doğa sevgisi ile donanmış, özgüveni olan, bilimsel düşünebilen ve gerçekçi kararlar alabilen, sorumluluklarının bilincinde, değişime ve gelişime açık, bedensel, duygusal ve sosyal yeteneklerini geliştiren, ülke ve dünya barışına ve refahına katkı sağlayan, çevresindeki ve dünyadaki gelişmelere duyarlı, her an değişen teknolojiye karşı farkındalığı mevcut, özgür düşünce anlayışıyla somut veriler ışığında ayakları yere sağlam basan, geçmişin bilgisiyle geleceğin çizgisini azimle birleştiren, ilim irfan yolunda önüne çıkan engellere takılmadan yeni fikirleri ortaya çıkarmayı ilke edinmiş nitelikli bireyler yetiştirmektedir.

Başarılar: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının düzenlemiş olduğu "Çocuk Hakları" konulu şiir, kompozisyon ve kısa film yarışmasında Türkiye Birinci olan öğrencimiz "Seher KARAKOÇ" ödülünü Ankara´da düzenlenen Çocuk Festivalinde Cumhurbaşkanımızın eşi Hayrun Nisa Gül´den aldı. Öğrencimizi tebrik eder, emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz. Aydın Üniversitesinde "Eğitimde İyi Örnekler Paylaşımı - İstanbul 2012 Konferansı"nda "Bize De Gel Öğretmenim" projesiyle ödül aldık ve sunumumuzu gerçekleştirdik.Standımızı İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer YILDIZ ziyaret etti. İstanbul Erkek Lisesi´nde "Eğitimde İyi Örnekler Paylaşımı - İstanbul 2013 Konferansı"na "Sınıfımızın Dikili Ağacı Var" projesiyle ödül aldık ve stand açtık. 2014 yılında okulumuz satranç takımı Başakşehir´de kendi kategorisinde 1. oldu.

Saatler: Sabah Grubu: 08:00 - 12:50 Öğlen Grubu: 13:10 - 18:00
Isınma: Doğal gaz
Bağlantı: ADSL
Yabancı Dil: İngilizce
Servis Bilgisi: Okulumuzda, isteyen öğrencilerimiz için okul servisleri de hizmet vermektedir.
Sportif Etkinlikler: Halk Oyunları ve Satranç
Bilimsel Etkinlikler: Sene sonu bilim şenlikleri
Proje Çalışmaları: Okulum Temiz Projeleri, Veli Akademileri Projeleri, Sıfır Atık Projesi, Bir Harf Bin İstanbul, İYEP, İstanbul´u Okuyorum; e-Twinning Projesi
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: eTwinning

Telefon - 02127770603

Belgegeçer -

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://kayasehirmevlana.meb.k12.tr

Adres - Kayabaşı Mahallesi Rabia Caddesi No8 BAŞAKŞEHİR / İSTANBUL

Öğretmen :102
Öğrenci :2095
Derslik :44
Çok Amaçlı Salon :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :3525
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :İkili öğretim

Yerleşim Yeri - TOKİ tarafından Başakşehir ilçesi Kayabaşı Mahallesi´nde kurulan Kayaşehir semtindedir.

Adres - Kayabaşı Mahallesi Rabia Caddesi No8 BAŞAKŞEHİR / İSTANBUL

Ulaşım Okulumuza 79E,79K, 79T, 79B, 79F, 79C, 79Y, 79G, 79M,79 KM, 78G, 78E, MK11 otobüsleri ve minibüs hatları ile ulaşabilirsiniz.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İlçe Merkezine 9 km uzaklıktadır.